Datacommunicatie laten aanleggen? Sinost kan u helpen. Een UTP-outlet installeren, WiFi regelen of een patchkast aan een werkplek installeren: het is geen enkel probleem.

UTP-outlet installeren

De UTP-kabel is thuis de meest gebruikte kabel voor internet. Het is snel genoeg, het werkt stabiel genoeg en is bovendien betaalbaar. Maar voordat u een UTP-kabel kunt gebruiken en het internet op kunt, moet er een UTP-outlet geïnstalleerd zijn.

Dat is een goede klus voor een monteur: het is een vrij precies klusje. Veel mensen vinden het een gedoe om alle kabeltjes goed op elkaar aan te sluiten en de outlet netjes te monteren. Een vakman zorgt ervoor dat de bekabeling ook op een veilige manier wordt geïnstalleerd, met voldoende afstand tot het lichtnet.

Voordat het installeren begint, bepaalt de installateur eerst de locatie voor de nieuwe contactdoos. Inbouw en opbouw zijn de mogelijkheden voor het installeren. Een UTP-outlet wordt op dezelfde manier geïnstalleerd als een stopcontact. Het mooiste is te kiezen voor een outlet die dezelfde kleur heeft als het stopcontact.

Internetverbinding en wifi-punten installeren

Tegenwoordig bieden de meeste internetproviders zogenaamde alles-in-één-pakketten aan. Dat is handig, want dan staan alle kosten op één factuur. Bovendien krijgen klanten vaak korting als ze voor een dergelijk pakket kiezen. Het kent wel een nadeel: het vereist de juiste kennis om ervoor te zorgen dat alles werkt. De kabels moeten immers op de juiste manier worden aangesloten en bijvoorbeeld de router moet op de juiste manier worden ingesteld.

Sinost levert een complete oplossing en zorgt ervoor dat de internetverbinding en de wifi-punten werken zoals ze horen te werken. Wij geven advies en bieden hulp, maar verzorgen ook de complete installatie van een veilig, draadloos netwerk.

Heeft u al een verbinding maar is deze traag en instabiel? Dat komt vaak door een verkeerde installatie. Ook dit probleem kunnen wij voor u oplossen.

Patchkasten aan werkplekken

Op ieder kantoor zijn ze te vinden: patchkasten. De knooppunten waar alle netwerkverbindingen samenkomen. In zo’n kast wordt alle apparatuur met elkaar verbonden: telefoons met de telefooncentrale, computers met internet en servers met het netwerk.

Het aansluiten van een patchkast is niet moeilijk, maar de organisatie ervan is vooral ingewikkeld. Zo moet er een goede airflow zijn, moeten de kabels op de juiste plekken komen en moet de kast regelmatig onderhouden worden. Door de kast goed te ordenen, blijft de tijd dat u offline bent bij werkzaamheden beperkt. Om verwarring te voorkomen, helpt het om kabels te labelen. Door de patchkast door een professional in te richten, voorkomt u storing.