Wordt het bij u thuis of op kantoor ook snel warm of koud? Dan is het misschien tijd om klimaatbeheersing te overwegen. Dat zijn methodes waarbij het klimaat in huis steeds verandert. Voorbeelden hiervan zijn airconditioning, het plaatsen van warmtepompen of ventilatiesystemen.

Voor het installeren van deze systemen helpen de vakmensen van Sinost.nl u graag. Met de steeds warmer wordende zomers begint de airco in steeds meer huizen zijn intrede te doen. Het aansluiten van een airco blijkt vaak in de praktijk iets lastiger dan gedacht. Zo weet u dat u in de zomer in een lekker koel huis zit, en dat u in de winter een aangename temperatuur in huis heeft.

Klimaatbeheersing op kantoor

De meeste kantoren hebben al een klimaatbeheersingssysteem aanwezig. De meest bekende vorm hiervan is de airconditioning. Het is een manier van koeltechniek die ervoor zorgt dat de temperatuur op kantoor niet te hoog wordt.

Vaak wordt voor op kantoor een split systeem gebruikt. Dit systeem is relatief goedkoop en blijkt vaak een uitstekende manier om wat verkoeling op de werkplek te brengen.

Warmtepompen

Hoewel de airco de meest bekende vorm van klimaatbeheersing is, willen we ook even stilstaan bij warmtepompen. Deze zorgt er juist voor dat er warmte op kantoor of in huis ontstaat. Het heeft ongeveer dezelfde werking als een cv.

Een warmtepomp is veel milieuvriendelijker dan een cv, Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dat gebeurt op een efficiënte manier: een kilowattuur stroom wordt omgezet in 2 tot 5 kWh warmte. Het stroomgebruik neemt wel toe, maar het gasgebruik niet.

Met een warmtepomp kan CO2-uitstoot tot wel 50 procent beperkt worden. Dat is afhankelijk van het type pomp. Met een hybride warmtepomp stoot u 25 procent minder CO2 uit, terwijl een volledige warmtepomp met buitenlucht als bron zo’n 35 procent minder uitstoot heeft. Een volledige warmtepomp met bodembron levert een besparing van 50 procent op. Wanneer stroom volledig duurzaam wordt, gaat de CO2-uitstoot van de warmtepomp zelfs naar nul.

Laten installeren

Klimaatbeheersingssystemen zijn ingewikkeld om zelf te onderhouden of te installeren. Daarom is het een goed idee dit over te laten aan de vakman van Sinost.nl. Een klimaatbeheersingssysteem moet goed werken, omdat u anders last kunt krijgen van de gezondheid. Bij één op de tien kantoren in Nederland werkt het systeem niet goed. Niet-efficiënte systemen kosten een hoop geld. Een goed afgesteld systeem kan u juist flink laten besparen op de energierekening.