De zomers in Nederland worden steeds warmer. Nu zijn we op het punt waar airconditioning echt een must is geworden. Met een airco in huis geniet u van aangename binnentemperaturen. De tijd dat een airco een lelijk, log apparaat was, is geweest. Ze zijn er namelijk in allerlei soorten en maten: zowel vaste als mobiele airco’s.

Een airco in huis plaatsen (installatie)

Een airco in huis plaatsen is geen simpele klus, maar het biedt wel het meeste comfort. Een vaste airco valt nauwelijks op in het interieur en het geluid dat het produceert valt best mee. Met een ingebouwde airconditioning is de kamer snel op de gewenste temperatuur.

Als een installateur langs komt om een airco te plaatsen, werkt deze in een aantal stappen. Allereerst wordt de binnenunit opgehangen, waarna het boorwerk voor de leidingen wordt gedaan. Daarna voert de specialist de leiden door en plaatst hij de buitenunit. Met een koelleiding en een stuurkabel wordt de airco aangesloten.

De specialist vacumeert en controleert daarna de airco. Werkt de airco goed? Dan is het tijd voor de laatste stap: uitleg geven aan de opdrachtgever over de nieuwe airco.

Waarom een airco laten plaatsen?

‘Een airco plaatsen, dat kan ik toch zelf wel?’ is een vaak gehoorde zin. U kunt inderdaad zelf een airco plaatsen, maar of u dan het optimale effect behaalt, is de vraag. De specialist kan namelijk tips en uitleg geven om de volle kracht uit de airco te halen. Zo is het huis altijd lekker koel.

Een installateur monteert de airco zonder de installatie te beschadigen of de muur te beschadigen. De airco werkt daardoor optimaal. Daardoor heeft u langer plezier van de airco.

Daar komt nog bij dat het veel moeite en tijd scheelt. Zeker voor wie liever niet zelf klust is het inhuren van een ervaren installateur een goede keus.

Een airco onderhouden

Om een airco goed te laten werken, is het belangrijk dat deze op de juiste manier onderhouden wordt. Zo moeten bijvoorbeeld regelmatig de luchtfilters gereinigd worden. Als die filters niet goed gereinigd worden, werkt de airco minder goed en kan dit vervelende allergieën opleveren. Daarnaast verbruikt een slechtwerkende airco meer energie, Daarom is het een goed idee om de airco te laten onderhouden door de ervaren installateur van Sinost.

F-Gassen

Gedoe met een koelinstallatie? Dat is voor ons geen probleem op te lossen. Sinost is namelijk een betrouwbare installateur met een diploma voor F-Gassen. Dit diploma is verplicht voor alle monteurs die werken met gefluoreerde broeikasgassen of met installaties waar gereguleerde stoffen bij vrij kunnen komen.

Dit is zeker geen werk waar iedereen mee aan de slag kan. Daarom is het zelf proberen te onderhouden van deze installaties sterk afgeraden. De installateur van Sinost helpt u graag.